Bokgläntan

Direktlänk till inlägg 17 augusti 2016

Grupprecension - Miss Peregrines hem för besynnerliga barn

Av Emma - 17 augusti 2016 16:29

I grupprecensionerna recenserar jag flera böcker samtidigt - oftast böcker som ingår i samma serie och som jag kanske läst för några år sedan och inte kommer ihåg exakt vad jag tyckte om varje bok.

Denna grupprecensionen handlar om bokserien "Miss Peregrines hem för besynnerliga barn" av Ransom Riggs.

 

Serie: Miss Peregrines hem för besynnerliga barn

Författare: Ransom Riggs

Bokförlag: Rabén&Sjögren

Språk: Svenska

Översättning av: Jan Risheden

Antal böcker: 3

Antal böcker recenserade i denna recension: 2

 

   

Titel: Miss Peregrines hem för besynnerliga barn

Orginaltitel: Miss Peregrine's Home for Peculiar Children

Utgivningsår i Sverige: 2012

Riktiga utgivningsår: 2011

Antal sidor: 384

Första meningen: Jag hade just börjat acceptera att mitt liv skulle bli helt vanligt, när högst ovanliga saker börjar hända.

Serie: Miss Peregrines hem för besynnerliga barn #1

Handling: En ödslig ö. Ett övergivet barnhem. Och en samling märkliga fotografier. Sextonårige Jacob tror inte längre på de historier hans farfar brukade berätta för honom.
Skrönorna om barnen med märkliga förmågor är bedrägliga minnen från hans farfars barndom, och samlingen med sepiatonade fotografier är såklart bara ett av farfars alla påhitt. Men omständigheterna kring farfaderns död tar Jacob till en avlägsen ö utanför Wales kust och till de fallfärdiga ruinerna av Miss Peregrines hem för underliga barn.
Bland dess övergivna rum och ekande korridorer kan Jacob inte motstå en djupdykning i sin farfars förflutna och snart inser han att barnen i huset kan ha funnits i verkligheten. Att de måste ha varit mer än bara märkliga - kanske till och med farliga - och att de inte skeppades iväg till en enslig ö helt utan anledning. Men framförallt står det klart: De underliga barnen kan fortfarande vara vid liv.


 

Titel: Spökstaden

Orginaltitel: Hollow City

Utgivningsår i Sverige: 2014

Riktiga utgivningsår: 2014

Antal sidor: 429

Första meningen: Vi rodde ut från hamnen, förbi guppande jollar som blödde rost från fogarna, förbi tysta sjöfåglar som satt i högtidliga församlingar bland havstulpanerna på resterna av sjunkande bryggor, förbi fiskare som sänkte sina nät och stirrade när vi kom glidande, osäkra på om vi var verkliga eller inbillade.

Serie: Miss Peregrines hem för besynnerliga barn #2

Handling: Efter att ha klarat sig från miss Peregrines ö, flyr Jacob med sina nya vänner till den märkliga staden London. Där träffar de en farlig galning som heter Caul. Han visar sig vara bror till miss Peregrine och han är ute efter barnens krafter. Jacob är den enda som kan rädda sina vänner från en säker död.

 

Omdöme: Riktigt spännande och annorlunda böcker som till stor del utspelar sig under andra världskriget. Karaktärerna är lätta att ta till sig och man dras snabbt in i handlingen. Fotona som finns i boken tycker många är läskiga och fick höra "Läs den inte när du ska sova." innan jag läste böckerna men det var aldrig något problem för mig. Fotona ger historien en bra backup men är inte särkilt läskiga enligt mig. En bokserie att rekommendera när man vill läsa annorlunda fantasy!

Betyg:

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emma - Lördag 6 jan 09:02


  Titel: Mulle och den försvunna ponnyn Författare: Lena Furberg Bokförlag: Story House Egmont  Utgivningsår: 2023 Språk: Svenska Serie: Mulles dagbok #12 Tidigare delar i serien: #1 Mulle & ponnyklubben, #2 Mulle på sommarbete, #3 Mul...

Av Emma - 30 september 2023 20:18


  Titel: Mulle på rymmen Författare: Lena Furberg Bokförlag: Story House Egmont  Utgivningsår: 2023 Språk: Svenska Serie: Mulles dagbok #11 Tidigare delar i serien: #1 Mulle & ponnyklubben, #2 Mulle på sommarbete, #3 Mulle och stallspö...

Av Emma - 30 januari 2023 20:15


  Titel: Mulle och Lisen Författare: Lena Furberg Bokförlag: Story House Egmont  Utgivningsår: 2022 Språk: Svenska Serie: Mulles dagbok #10 Tidigare delar i serien: #1 Mulle & ponnyklubben, #2 Mulle på sommarbete, #3 Mulle och stallspö...

Av Emma - 14 november 2022 11:30


  Titel: Kedja av guld Författare: Cassandra Clare Bokförlag: Bonnier Carlsen Utgivningsår i Sverige: 2021 Språk: Svenska Översättning av: Jan Risheden Originaltitel: Chain of Gold Riktiga utgivningsår: 2020 Serie: The Last Hours #...

Av Emma - 6 september 2022 14:15


  Titel: Flykten från Falaise Författare: John Flanagan Bokförlag: Wahlströms bokförlag Utgivningsår i Sverige: 2022 Språk: Svenska Översättning av: Ingmar Wennerberg Originaltitel: Escape from Falaise Riktiga utgivningsår: 2021 Se...

Presentation


Kliv in i böckernas värld!
Här kan du läsa recensioner på de böcker jag har läst.

Just nu sitter mitt bokmärke i
Kedja av järn av Cassandra Clare (se bilden ovan).

Välkommen in!

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

2 besvarade frågor

Omröstning

Rösta fram årets bästa fantasyserie 2024!
 Hungerspelen
 Divergent
 Röd Drottning
 The Selection
 Everlife
 Warcross
 Dödens Märken
 The Infernal Devices
 The Dark Artifices
 Miss Peregrins besynnerliga barn
 Ett hov av taggar och rosor

Årets bästa fantasy bokserie

2015 - The Mortal Instruments

av Cassandra Clare

 

2016 - Twilight av Stephenie Meyer

 

2017 - Mistborn av Brandon Sanderson

 

 

2018 - Legend-trilogin av Marie Lu

 

 

2019 - Glastronen av Sarah J. Maas

 

 

2020 - Endgame av James Frey

 

 

2021 - The Folk of the Air

av Holly Black

 

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards