Bokgläntan

Alla inlägg den 1 februari 2015

Av Emma - 1 februari 2015 19:30

I grupprecensionerna recenserar jag flera böcker samtidigt - oftast böcker som ingår i samma serie och som jag kanske läst för några år sedan och inte kommer ihåg exakt vad jag tyckte om varje bok.

Min första grupprecension handlar om bokserien "De odödliga" av Alyson Noël. Att jag börjar med denna är för att jag läser den sista delen just nu och det kan vara kul för er att kunna läsa om de tidigare böckerna innan ni läser om den sista.☺


Serie: De odödliga

Författare: Alyson Noël

Bokförlag: Buster Nordic

Språk: Svenska

Översättning av: Maria Holm

Antal böcker: 6

Antal böcker recenserade i denna recension: 5 av 6


 

Titel: Evermore

Orginaltitel: Evermore

Utgivningsår i Sverige: 2011

Riktiga utgivningsår: 2009

Antal sidor: 322

Första meningen: "Gissa vem?"

Serie: De odödliga #1

Handling: Ever har överlevt det ofattbara. En otäck olycka har tagit livet av hennes familj. Efter olyckan kan den 16-åriga flickan se auror, höra tankar, och veta en persons hela livshistoria bara genom att nudda vid dem. Hon har blivit tvungen att flytta in hos en släkting i Kalifornien och börja i en ny skola.
Ever har dåligt samvete för att hon överlevde och vill inte komma andra människor för nära. Därför klär hon sig i säckiga kläder och har Ipodlurarna i öronen. Hon lyckas bli lämnad ifred tills den nya killen börjar i skolan.
Hela skolan tycker att Damen är en riktig snygging, men han har andra färdigheter också. Han är otroligt smart, han kan få saker att försvinna eller trolla fram tulpaner ur intet. Damen verkar även kunna läsa hennes tankar medan oljudet i hennes eget huvud verkar tystna när hon är med honom. Hon har ingen aning om vem han egentligen är
eller vad han egentligen är. Det enda hon vet är att hon håller på att falla hjälplöst för honom.
Men Damen hör hemma i en ny värld där ingen någonsin dö


 

Titel: Blå måne

Orginaltitel: Blue moon

Utgivningsår i Sverige: 2012

Riktiga utgivningsår: 2009

Antal sidor: 327

Serie: De odödliga #2

Handling: Precis då Ever har börjat acceptera sina fantastiska förmågor som odödlig, drabbas hennes älskade Damen av en mystisk sjukdom som hotar både hans minne och hans liv. I ett desperat försök att rädda honom reser Ever till det magiska och gåtfulla Sommerland. Här hör hon om Damens hemska förflutna och får en chans att ändra på historiens gång.


 

Titel: Skugglandet

Orginaltitel: Shadowland

Utgivningsår i Sverige: 2012

Riktiga utgivningsår: 2009

Serie: De odödliga #3

Handling: Evers älskade, den odödliga Damen, har drabbats av en kraftfull förbannelse. En snabb beröring dem emellan kan få ödesdigra följder och en kyss kan sända dem båda till evig glömska i Skugglandet, fängelset där de förtappade själarna bor. För att häva förbannelsen börjar Ever utöva magi och får hjälp från oväntat håll: den vackre och märkligt välkände Jude. Även om Ever vill rädda Damen växer Evers känslor för Jude och snart börjar hon tvivla på om det verkligen är Damen som är hennes sanna själsfrände.


 

Titel: Svart eld

Orginaltitel: Dark flame

Utgivningsår i Sverige: 2013

Riktiga utgivningsår: 2010

Antal sidor: 320

Serie: De odödliga #4

Handling: Evers vännina Haven har fått evigt liv. Men istället för att utnyttja sina nya, övernaturliga färdigheter för ett gott syfte blir Haven allt mer maktlysten. Så småningom börjar Ever oroa sig för att Havens beteende ska leda till en katastrof - att hon ska avslöja deras hemliga värld, deras odödlighet.
Samtidigt söker sig Ever desperat till den mörka magins värld för att befria Damen från Romans makt. Där hoppas hon hitta ett botemedel mot Damens förbannelse - den förbannelse som gör att hon och Damen, hennes älskare genom otaliga liv, måste undvika all beröring med varandra. Men ju mer magi hon lär sig desto mer dras hon till Roman - den kille som är orsaken till hennes olycka...


 

Titel: Nattstjärnan

Orginaltitel: Night star

Utgivningsår i Sverige: 2013

Riktiga utgivningsår: 2011

Antal sidor: 303

Serie: De odödliga #5

Handling: Ever och Damen utmanas av bittra rivaler, svartsjuka vänner och sina egna värsta fasor. Kommer de att kunna tillbringa evigheten tillsammans, eller är de dömda till ett liv i ensamhet?


Omdöme: Någon jag verkligen fastnat för i denna serie är huvudpersonen Ever. Jag upplever henne ganska naiv vilket gör att hon har beslut som krånglar till det för henne och det roar mig lite. Förövrigt är böckerna väldigt bra skrivna, en annorlunda typ av fantasy som inte innehåller så mycket action som jag annars är van vid. Dock så är de rätt förutsägbara - man förstår i typ bok 3 ungefär vad som kommer hända i resterande böcker.

Betyg:

 

Presentation


Kliv in i böckernas värld!
Här kan du läsa recensioner på de böcker jag har läst.

Just nu sitter mitt bokmärke i
Kedja av järn av Cassandra Clare (se bilden ovan).

Välkommen in!

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

2 besvarade frågor

Omröstning

Rösta fram årets bästa fantasyserie 2024!
 Hungerspelen
 Divergent
 Röd Drottning
 The Selection
 Everlife
 Warcross
 Dödens Märken
 The Infernal Devices
 The Dark Artifices
 Miss Peregrins besynnerliga barn
 Ett hov av taggar och rosor

Årets bästa fantasy bokserie

2015 - The Mortal Instruments

av Cassandra Clare

 

2016 - Twilight av Stephenie Meyer

 

2017 - Mistborn av Brandon Sanderson

 

 

2018 - Legend-trilogin av Marie Lu

 

 

2019 - Glastronen av Sarah J. Maas

 

 

2020 - Endgame av James Frey

 

 

2021 - The Folk of the Air

av Holly Black

 

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards